布谷鸟加速器下载

Met de verkiezingen in aantocht neemt het aantal politieke spotjes, waarmee tv-kijkers en gebruikers van sociale media worden geconfronteerd, snel toe. Sommige filmpjes zijn kort en krachtig en brengen een duidelijke boodschap over. Andere zijn langdradig en verwarrend. Luister het hele fragment hier terug!

Erik van Bruggen (campagnebureau BKB) en Bert Bakker (communicatiewetenschapper UvA) ontleden in de Nieuws BV een aantal verse campagnespotjes. Welke zijn effectief en welke filmpjes slaan de plank mis? Dit keer gaan nieuwe filmpjes van PVV, PvdA en GroenLinks op de snijtafel. Daarbij valt het de heren op dat Wilders erg zijn best doet om zijn achterban naar de stembus te krijgen, het ‘wij begint bij mij’ van de PvdA onbegrijpelijk is en het GroenLinks-filmpje de beweging laat zien die in de campagne van de partij centraal staat.

Volgens Van Bruggen en Bakker is het PVV-spotje een beetje rommelig, maar effectief. De PvdA is nog ‘zoekend’ in de campagne, wat ook blijkt uit dit filmpje. De video van GroenLinks heeft 500.000 ‘views’ op Facebook. Maar hoe vaak de filmpjes echt zijn bekeken blijft onduidelijk. Bakker wijst erop dat Facebook-gebruikers die door hun tijdlijn scrollen en zo’n filmpjes langs zien komen, misschien een paar seconden meekrijgen.

Een spotje van het CDA dat sinds begin dit jaar op tv langskomt, is volgens Van Bruggen en Bakker nog altijd het sterkst. Daarin stellen kinderen lastige vragen aan hun ouders, zoals: “mama, waarom mag oma maar twee keer per week onder de douche?” Mama heeft geen idee. CDA-leider Buma wel: “als we het onze kinderen niet meer uit kunnen leggen is het tijd voor verandering.”

布谷鸟加速器下载

I have received a Marie Curie Global Fellowship from the European Commission. The project is titled “Hot Politics: How emotions influence political attitudes”. The project will allow me to study the role of emotions in politics. This is important because almost daily media report about Europeans and Americans being anxious about the number of refugees entering their country; angry about unresponsive political elites; or sad how immigrants are treated. How do these emotions influence citizens’ attitudes? In my project, I will move beyond self-reported measures of emotions and theorize and assess whether emotions – measured using physiological responses – influence citizens’ political attitudes.

As part of his Global Fellowship I will visit the Behavioral Foundations Laboratory of Professor Kevin Arceneaux at Temple University (US) in the year 2017-2018. I will return to the Amsterdam School of Communication Research (ASCOR) in 2018-2019 to conduct the second part of the project in the program group chaired by Professor Claes de Vreese at ASCoR.

布谷鸟加速器下载

Vandaag weer te gast met Jurjen van de Berg bij de Nieuws BV in de rubriek “Kamervragen”. Kijk en luister de aflevering hier

***************************

Kamerlid Louis Bontes had nog zo gevraagd of zijn prangende Kamervragen over het gebrek aan marechaussees binnen een week beantwoord konden worden. Dat is bijna een maand geleden, toen de directeur van Schiphol de noodklok luidde over de veiligheid op zijn luchthaven. Ook CDA-Kamerleden Van Toorenburg en Knops sprongen hier bovenop en stelden zeer gedetailleerde aanvullende Kamervragen. Maar minister Blok (Veiligheid & Justitie) heeft al laten weten meer tijd nodig te hebben voor de beantwoording.

Politieke duiders Jurjen van den Bergh en Bert Bakker (communicatiewetenschapper, UvA) nemen deze Kamervragen vandaag als vertrekpunt. Het lijkt er namelijk op alsof vooral de PVV zich drukt maakt over de beveiliging van de grens, maar veel andere partijen maken daar ook serieus werk van. En komen met plannen, zoals het CDA:  permanente grenscontroles via camera’s met gezichtsherkenning. Zij komen er volgens Jurjen van den Bergh bekaaid vanaf: de PVV heeft deze ‘framing war‘ gewonnen. Wilders pleit voor het sluiten van de grenzen en doet voorkomen alsof andere partijen de grens wagenwijd openzetten. Jurjen wijst op de Stemwijzer: “daarin is de enige stelling over dit onderwerp: ‘Wilt u de grenzen dicht voor moslimi-immigranten?'”.

Bert Bakker doet onderzoek naar de invloed van emotie op politieke voorkeuren. “Dit raakt een emotioneel geladen thema: immigratie. De meeste kiezers, hebben daar automatische reactie bij. Dat is positief of negatief. Dus zo’n uitspraak van Wilders ‘grenzen dicht’ , dat sluit heel erg aan bij je eigen opvattingen of totaal niet.” Volgens hem komen meer genuanceerde plannen bij die groep niet aan: “voor veel kiezers zijn veel kiezers zijn compromissen, zoals van het CDA, een beetje halfbakken. Terwijl met Wilders en zijn dichte grenzen hebben ze de real deal.”

 

 

布谷鸟加速器下载

Samen met Jurjen van den Bergh ontleed ik een Kamervraag. Wat beoogt de vragensteller precies en wat is het grotere verhaal? Dit keer: vragen van PVV-Kamerlid Beertema over de bekostiging van een imam-opleiding aan de Vrije Universiteit. En: VVD-Kamerlid Pieter Duisenberg hintte er afgelopen week in een Kamerdebat op dat er weinig politieke diversiteit zou zijn onder wetenschappelijke onderzoekers. Heeft hij een punt, of passen zijn opmerkingen vooral goed in de verkiezingscampagne van de VVD? Luister de aflevering hier terug.